Hyvää syntymäpäivää Outi!

Hyvää syntymäpäivää Outille! 8 vuotta takana ja toivottavasti vähintään yhtä monta edessä, tämän neidin hassuja touhuja ei voi hymyilemättä seurata. Kuvissa välähdyksiä Outin arjesta.

outi2

outi1

outi3

outi4

Heikin sisko Ninni

Näissä kuvissa on Heikin sisko Ninni. Ninni on väriltään ruskeariista kera ruskean nenun. Kaikki sisarukset on trimmattu, osa loppuvuodesta ja viimeiset tammikuussa. Niin osasivat upeasti kaikki käyttäytyä, jokainen nukahti jossain vaiheessa trimmauspöydälle.

20170205_ninni

20170205_ninni2

Heikki möllöttää

Heikki-poikaa väsyttää, silloin möllötellään siinä asennossa, mihin on satuttu päätymään. Nyt kun sohvalle ja sänkyyn hyppääminenkin sujuu vihdoin ongelmitta, ei ilolla ole rajaa. Kyllä Heikki pääsi sohvalle jo aikoja sitten, mutta joka toinen ilta se unohti, miten se tapahtuikaan. Liekö sillä merkitystä suoritusvarmuuteen, että Heikki aloitti vuoden alussa agilityn alkeiskurssin?

20170204_heikkinukkuu

20170204_heikkinukkuu2

Uusi vuosi 2017

Surukseni en voi aloittaa vuoden ensimmäistä postausta epämääräisellä kaikki hengissä -heitolla. Rakas pieni Mette, ystävien kesken Mette Möttönen eli Möttis, lähti koirien taivaaseen aivan liian nuorena, vain viisikuisena. Meten sydän ei ollut kehittynyt niin kuin sen olisi kuulunut eikä kardiologi antanut toivoa. Lupasi sentään, että Mette elää täydellisen ja kivuttoman elämän – vaikkakin kovin lyhyen – ja kuolee suorilta jaloilta. Jäljelle jäi vain suru. Itkuhan tässä tulee vielä monen kuukauden jälkeenkin. Koiranpentujen ei kuulu kuolla.

Me muut olemme sentään hengissä ja hyvissä voimissa. Heikki-veikka on jo 9 kuukautta, kertakaikkisen hurmaava, reipas, ihana hännänheiluttaja! Elämä on Heikin mielestä huippua, ihmiset on huippuja, varsinkin lapset on huippuja! Hippa ja Outi leikittävät joka päivä.

Tuskinpa ehdin päivitellä sivuja tai blogia lähitulevaisuudessakaan. Ihania kuvia olisi kännykkä ja kone täynnä, facebookista ja instragramista niitä näkee vähän nopeammin kuin täällä.

mette-juoksee
Mette eli elämänsä täysillä!

mette-sopo
Viimeisiä kuvia rakkaasta Möttiksestä – hymy huulilla!

Syysterveiset

Työn, harrastusten, koirien ja ennen kaikkea kahden pennun kanssa elämä on melko kiireistä. Kaiken vapaa-aikani haluan käyttää pentujen kanssa enkä siis ole ehtinyt kirjoittaa blogiin aikoihin mitään.

Hippa oli superäiti ja hoiti lapsensa upeasti. Onneksi kotiin jäi kaksi, Heikki ja Mette, ja onnellisella äipällä oli paapottavaa vielä luovutusiän jälkeenkin. Joskus kymmenennen viikon tienoilla Hippa vihdoin malttoi jättää lapsukaiset yksinkin, mutta edelleen pentujen ollessa viisikuisia se leikkii ja touhuaa niiden kanssa, nuolee nassut ja huolehtii, että kaikki on pienillä hyvin.

Koiraharrastuksiinkin on palailtu pikkuhiljaa. Sissi täytti kesällä kahdeksan ja valtasi veteraanikehät. Joka näyttelystä on tullut vähintäänkin PN-sijoitus, usein se ykkönenkin, sekä ryhmä- ja BIS-veteraanisijoituksia! Pikkuiset täyttivät 5 kuukautta ja syksyn pentunäyttelyissä aloittelemme harjoituksia. MEJÄily on ollut vähän katkolla, mutta pikkuisten kanssa on jo vähän harjoiteltu.

kotisivu-maykyt
Kuvassa kolme sukupolvea, vasemmalta mummu Sissi, äiti Hippa ja lapset Heikki ja Mette.

Ihanaa äitienpäivää!

Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!

Pentusivuille on taas laitettu uusia kuvia pennuista. Neliviikkoisten vauhti on jo aikamoinen, pennut alkavat pikkuhiljaa vallata taloa ja eilen ne kävivät ensimmäisen kerran jo pihallakin.

20160508_aitienpaiva
Yksi onnellinen koiraäiti.

Erikin inttivaliovahvistukset

Erikin kansainvälisten muotovalionarvojen diplomit saapuivat viimein! Viimeinen cacib tuli jo elokuussa 2015, heti ensimmäisessä mahdollisessa KV-näyttelyssä, johon Erik osallistui. Myönnettäköön, että meni kuitenkin pari kuukautta, ennen kuin sain aikaiseksi väsätä valioanomuksen… Toisaalta ehtipä Eki kerätä siinä ajassa pari cacibia lisää.

20160508_erik_cib
Putkipostia Belgiasta!

20160508_erik_kotka
Hirveän rankkaa tämä näyttelykoiran elämä, tuumasi Eki elokuussa viimeisen tarvittavan cacibinsa kanssa.

Tolstoy ROP Tampereella

Tolstoy esiintyi vappuna Tampereen kansainvälisessä koiranäyttelyssä hienoin tuloksin: jälleen yksi serti, cacib ja rotunsa paras! Tuomarina toimi irlantilainen Tim Finney.

20160501_tolstoytre
Kuva: Tuula Nieminen.