Erikin inttivaliovahvistukset

Erikin kansainvälisten muotovalionarvojen diplomit saapuivat viimein! Viimeinen cacib tuli jo elokuussa 2015, heti ensimmäisessä mahdollisessa KV-näyttelyssä, johon Erik osallistui. Myönnettäköön, että meni kuitenkin pari kuukautta, ennen kuin sain aikaiseksi väsätä valioanomuksen… Toisaalta ehtipä Eki kerätä siinä ajassa pari cacibia lisää.

20160508_erik_cib
Putkipostia Belgiasta!

20160508_erik_kotka
Hirveän rankkaa tämä näyttelykoiran elämä, tuumasi Eki elokuussa viimeisen tarvittavan cacibinsa kanssa.

Tolstoy ROP Tampereella

Tolstoy esiintyi vappuna Tampereen kansainvälisessä koiranäyttelyssä hienoin tuloksin: jälleen yksi serti, cacib ja rotunsa paras! Tuomarina toimi irlantilainen Tim Finney.

20160501_tolstoytre
Kuva: Tuula Nieminen.

Palkintojen jakoa

Kevään vuosikokoukset ja viime vuoden menestyksekkäimpien palkitsemiset ovat takanapäin. Hippa oli Kanta-Hämeen Mäyräkoirakerhon vuoden näyttelykoira ja vuoden mäyräkoirakisan kakkonen (mukana koe- ja näyttelytulokset).  Hippa pokkasi myös kotikoirakerhomme Etelä-Hämeen Koirakerhon näyttelykiertopalkinnon – jo kolmannen kerran peräkkäin. Outi sai koirakerhon minikoirien agilityn kannustuspalkinnon.

20160331_hippa1
En nyt ehtisi pysyä paikoillani, sanoo Hippa.

20160331_hippa
Se vaan yhtäkkiä räjähti, ihmettelee Hippa.

20160331outi-agipalkinto
Ainakin toinen osaa käyttäytyä…

Koiranäyttely askartelukirja

Mikä ihana askartelukirja! Pahvikoirat kasaan ja eikun leikkimään. Minun lapsuudessani nämä joutui piirtämään itse.

20160328_koiranayttelykirja
Tottakai mukana on myös pahvimäykky!

20160328_koiranayttelykirja2
Hauskoja juttuja askartelun lomaan.

Liettuanvoittaja 2016

Perinteinen Liettuanvoittaja ja sunnuntain inttinäyttely olivat jälleen kerran ohjelmassamme. Liettuassa on aina yhtä mukavaa käydä moikkaamassa kavereita ja Ossin ihania lapsia ja lapsenlapsia. Mukana matkassa meillä olivat karkkarikaniini Tolstoy, pitkis kääpiö Robin ja karkkarinormit Myy ja Meri.

Lauantaina mäykyt arvosteli puolalainen Dorota Witkowska. Ensimmäisenä kehässä oli Robin, joka vei koko potin ollen rotunsa paras! Lisähöysteenä tietty sert, cacib ja liettuanvoittaja 2016 -titteli. Normeissa Myy oli junnuluokan kolmas erillä ja Meri ROP-veteraani kera veteraanitittelin. Kaniineissa Tolstoy jälleen ROP! Isoista kehistä ei pikkupojille tullut enempää menestystä.

Sunnuntaina tuomarina oli venäläinen Eugeny Kupliauskas. Robin jälleen rotunsa paras, sertin ja cacibin kera, ja lisäksi uusi Liettuan muotovalio! Normeissa Myy esiintyi nuortenluokassa ja sai sertin. Meri jälleen ROP-veteraani. Kaneissa Tolstoy toiseksi paras kera sertin ja varacacibin.

Kehistä ei juuri ehditty ottaa valokuvia, tässäpä kutakuinkin kaikki.

20160306_robin
Robinin lauantain roppikuva.

20160307_tolstoy
Tolstoy tarkasteltavana sunnuntaina.

20160306_uno
Karkkarikääpiössä liettualaiset saivat edustaa meidän poppoota ja hienosti edustivatkin! Ossin lapsenlapsenlapsi Uno upeasti ekoissa junnuluokan näyttelyissään paras uros molempina päivinä ja sunnuntaina myös ROP.

Katsaus näyttelyvuoteen 2015

Koska excel on mun lempitietokoneohjelma, en voinut vastustaa kiusausta. Kas tässä tulostaulukoiden kertomaa vuodelta 2015.

Näyttelyissä kävin Suomen lisäksi Saksassa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa, yhteensä siis kahdeksassa maassa. Loma- ja työreissut taisivat kaikki osua samoihin maihin, mutta niitä tulikin sitten nähtyä enemmänkin :-) Sellainenkin harvinaisuus sattui, että kävin ulkomailla näyttelyssä turistina ja pari kertaa kävin Suomessa esittämässä muiden koiria.

Omista koirista yksinään tai vaihtelevalla kokoonpanolla kehissä kävivät Hippa, Outi, Sissi, Erik, Tolstoy, Myy ja Robin, kaikki mäyräkoiria. Poppoo keräsi yhteensä 30 sertiä, 17 junnusertiä, 15 cacibia, 25 roppia ja 18 vsp:tä, 13 ryhmäsijoitusta ja yhden BIS-sijoituksen. Lisäksi tuli kolme BIS-juniorisijoitusta, pentunäyttelyiden ryhmäsijoituksia ja neljä erkkarin BIS-sijoitusta.

Myös tittelirintamalla tulosta tuli 43 tittelin arvoisesti: 8 juniorivalionarvoa ja 13 aikuisten valionarvoa, 10 juniorivoittajatitteliä ja 11 voittajatitteliä sekä yksi jälkivalio. Tittelinäyttelyt menivät keskimäärin erinomaisesti, yhtä lukuunottamatta jokaisesta saatiin vähintäänkin yksi voittajatitteli, useimmista kaksi tai kolme! Ja sieltä yhdestä eli Saksan Bundessiegeristäkin Hippa nappasi varacacibin, eli kovin kauas ei jääty tittelistä sielläkään.

Näyttelyrintamalla upeimmasta saavutuksesta vastasivat Hippa ja Outi, jotka molemmat saivat kesälomareissullamme viimeiset sertit Saksan muotovalionarvoon! Se on melkoisen upea saavutus Suomessa asuvalle mäyräkoiralle, etenkin karkeakarvaiselle kääpiölle, joita on jokikisessä näyttelyssä enemmän kuin tarpeen.

20150106_demvat
Uudet Saksan muotovaliot kuvauksissa. Kuva: Juha Karimäki.

Pohjoismaiden voittaja

Tukholmassa tuli taas käytyä, Pohjoismaiden voittajanäyttelyssä. Karkkareista kanit, kääpiöt ja norminartut eli kaikki, mitä meillä oli mukana, arvosteli ruotsalainen Charlotte Jacobsson.

Porukan tähti oli jälleen hieno pieni mies Tolstoy, tuloksena paras uros, vsp, serti, juniorivoittaja ja voittaja! Eipä olisi viimeinen junioriluokan näyttely voinut paljon paremmin sujua, tittelit ovat nyt Balt & Ee & Lv & Lt Jun Mva EuJV-15 TlnJV-15 BaltJV-15 HkiJV-15 JV-15 PohjJV-15 TlnV-15 RigaV-15 HkiV-15 V-15 PohjV-15. 15 titteliä, pika-koe suoritettuna ja MEJÄstäkin pari tulosta, kiitos Tuulalle! Kääpiöissä Hipalle VAL ERI4 SA, normeissa Myy JUN ERI3 SA ja veteraani Meri VET ERI1 SA ja ROP-vet kera veteraanitittelin. Mukavan vaaleanpunainen päivä siis.

20151219_tukholma-hippa
Hippa odottelee vuoroaan, kuva Tuula Nieminen.

Messareista selvitty

Ennen messareita odotettiin viikkokaupalla ja fiilisteltiin monta päivää niiden jälkeen. Ennen katsoin aina ryhmäkilpailut, nykyään en todellakaan jaksa. Kaksi jättinäyttelyä on liikaa, kolme melkein hulluutta. Ja silti joka vuosi osallistutaan… Oli kaksi aivan superkivaa päivää ihanien ystävien kanssa, ruokatarjoilut oli kohdillaan niin kuin aina, mutta onhan kaksi 15-tuntista päivää täynnä edestakaisin juoksemista ja kamojen roudausta rankkaa.

Lauantaina kääpiöt ja normit arvosteli Kis Tibor Unkarista, kääpiöitä oli 41 ja normeja 53. Mineistä mukana oli vain Sissi 7,5-v ja tuloksena VAL ERI 2 SA. Junnuissa esiintyi Myy, jolle JUN ERI 4 SA. Kaniinit tuomaroi Tapio Eerola, 13 kpl, joista junnu-uroksia 3. Tolstoy meni ja voitti ensin junnut ja lopulta PU-kisan, joten tuloksena kaksi uutta titteliä HkiJV-15 ja HkiV-15!

Sunnuntaina jatkettiin, kera tuomarinmuutosten. Kaneilla (21 kpl) ja normi junnunartuilla (10) tuomarina Nina Karlsdotter Ruotsista ja kääpiöillä (44) ja lopuilla normeilla (49) Trine Blume Tanskasta. Päivän aloitti Tolstoy heti numerolla yksi ja hyvin meni, jälleen kaksi uutta titteliä JV-15 ja V-15 ja VSP. Myy jatkoi menestystä JUN ERI 1 SA ja JV-15! Kääpiöissä Sissi VAL ERI3 ja Hippa VAL ERI4, molemmat kylläkin erinomaisilla arvosteluilla.

tolstoy
Viikonlopun tähti oli pikkuinen Tolstoy, neljä uutta titteliä plakkarissa! Rivistö kuuluu jo Balt & Ee & Lv & Lt Jun Mva EuJV-15 TlnJV-15 BaltJV-15 HkiJV-15 FiJV-15 TlnV-15 RigaV-15 HkiV-15 V-15

Eukanuba summer show

Kesänäyttelyiden säät ovat tänä vuonna suosineet meitä, emmekä ole saaneet muutamaa pisaraa enempää niskaamme. Helsingin Tuomarinkartanon inttinäyttely ei tehnyt poikkeusta, vietimme menestyksekkään aurinkoisen päivän. Tuomareiksi olimme saaneet kaksi kasvattajatuomaria! Normit ja kääpiöt arvosteli Jeff Horswell ja karkkarikaniinit Knut-Sigurd Wilberg.

Näyttelyn numerolla yksi kisasi pikkuinen Tolstoy, Energy Elegance Lincoln, tuloksena PU-1, SERT, ROP ja vielä Eukanuban sponssaama ROP-juniori! Kääpiöissä sain esittää Tiikerin, Tiny Trotter’s Quezonin, joka oli ROP-veteraani.

Normeissa leidit sitten putsasivatkin koko pöydän! 10-kuinen juniori Myy, Tiny Trotter’s Heart Of Minuet, PN-1, SERT ja ROP sekä tietty ROP-junnu ja isoäiti-Meri, Minelan Balsami, PN-2 ja ROP-veteraani. Loppukehissä meno jatkui samaan malliin. Knut-Sigurd Wilberg valitsi Myyn koko näyttelyn BIS-1-junioriksi, Meri oli Rainer Vuorisella BIS-2-veteraani ja Myylle vielä RYP-2 Kari Järviseltä! Melkoisen menestyksekäs päivä siis :-)

20150724_tolstoy
Karkkarikaniinien ROP Tolstoy ja VSP Lotta.

20150724_myy_palkinnot
Myyn palkintosaalis.

20150724_myy_tiina
Kylläpä neitosia hymyilyttää.