Outi agilitykisoissa

Jos hankkii kisalisenssin harrastelijalisenssin sijaan, niin kai se on pakko kisoihinkin osallistua… Siis tuumasta toimeen ja Riihimäelle Frodo cuppiin 7.9.2015. Outi ei ole mikään agilitytykki, pikemminkin se puuhastelee tyytyväisenä namipalojen toivossa.

Outi teki tasaisen varmaa työtä, käveli tosin pituuden yli, aikaa käytettiin reilusti ja lopputulos jotain 44 pintaan :-) Se riitti kuitenkin toiseen sijaan ja lauantain finaalipaikkaan, sillä kaikki muut olivat vielä huonompia ja ottivat hylkäykset. Tähän väliin kuuluisi sellainen nauruun tukehtuva hymiö ;´-) Jatkamme harjoituksia ja ehkäpä osallistumme vielä toisiinkin kisoihin tänä vuonna.

20150907_outi-agi

Hipan agilitykuvia

Lisää Hipan agilitykuvia.

hippa_annajo
Alkuverryttelyä.

hippa_hyppy

IMG_9082
Kuva Nina Hakanen. Siellä se Hipsu viilettää täysiä, harmi vaan että ihan omaa rataansa…

IMG_9087
Kuva Nina Hakanen. Ai mitä, namejakin on tarjolla?!

IMG_9090
Kuva Nina Hakanen. Nooh, jos sitten hetken tekisin mitä pyydetään?

hippa_a
Ihan Hipan näköinen otus 😉

hippa_a2

hippa_lelu

hippa_lelu2

tiina
Onnistuneet treenit takana!

Hippa MEJÄ-kokeissa

Hippa korkkasi vuoden mejäilyt Kanta-Hämeen Mäyräkoirakerhon järjestämässä mejä-kokeessa Janakkalassa 17.5.2015. Neiti jäljesti todella upeasti, reipasta vauhtia ja kaikki makaukset erinomaisesti merkaten! Harmi vaan meidän jäljelle oli osunut miljoona ojaa… Ensimmäistä (vai toista, ehkä kolmatta, meni kuulkaa laskut sekaisin niiden ojien kanssa…) Hippa yritti ylittää hyppäämällä, muttei päässyt ja tipahti veteen. Kaksi seuraavaa ojaa kahlattiin läpi. Sitten meni neidiltä maku moisiin ja sopivien ylityspaikkojen hakuun meni niin kauan, että aikakin lopulta loppui. Mutta mikä upea jäljestys muuten! Eikä yhtäkään hukkaa riistan perään! Ja ne makuiden merkkaukset! :-) On mulla hieno koira :-)

Hipan arvostelu:
Hyvä ohjattu lähtö. Hippa jäljestää ripeää vauhtia iloisesti pomppien. Kaikki makaukset Hippa merkkaa hyvin. Ensimmäisellä kulmalla ollut katko selviää hakemalla, toinen kulma pienellä suunnantarkistuksella ja kolmas kulma tarkasti. Kolmannen osuuden alussa Hippa löytää varvuista jonkin eläimen karvaa ja tutkii ja pyörii sen jälkeen jäljen tuntumassa pitkään. Toisella ja kolmannella osuudella on paljon ojia, jotka tuottavat pienelle koiralle paljon päänvaivaa ja oja ojan jälkeen hidastavat etenemistä enemmän ja enemmän. Lopulta aikaa kuluu ylityksen odotteluun niin kauan, että tuomitaan hukka. Neljännen osuuden alussa ohjaaja auttaa koiran ojan yli, mikä laskee palkintosijaa. Lopulta tullaan kaadolle, joka kiinnostaa koiraa, mutta aikaa on tässä vaiheessa kulunut 51 minuuttia, joten Hippaa ei tänään palkita.

Kiitos mäykkyporukalle ja erityisesti jäljentekoparilleni jälleen kerran mukavasta mejäily-viikonlopusta! Näihin omiin kokeisiimme on aina yhtä kiva osallistua!

20150517_hippa_meja
Hippa löysi metsästä aarteen.

MEJÄ-kausi startattu

Ruotsin mejä-kausi aloitettiin jo, mutta Suomenkin metsiin on ehditty. Kanta-Hämeen Mäyräkoirakerhon mejä-harkat olivat viime viikolla. Jäljet tehtiin kauniissa kevätsäässä tiistaina, mutta keskiviikolle oli luvattu taivaalta kaikkea mahdollista. Onneksi säätiedotukset ovat usein väärässä, ei tullut räntää eikä vettäkään. Toki metsä oli aivan märkä ja me sitä myöden myös, mutta eipä tuo juuri Hipan intoa hidastanut. Parin viikon päästä kokeisiin!

20150507_meja
Yksi aivan umpiuitettu onnellinen mäyräkoira ja yksi onnistuneesti pukeutunut emäntä.

E-HKK:n mölliagilitykisat

Tänään miteltiin Etelä-Hämeen koirakerhon talvikauden päättäjäiskisoissa. Hippa on treenannut koko talven, Outi on välillä tuurannut. Välillä on mennyt tosi upeasti ja välillä vähemmän upeasti. Treenejä jatketaan ja sen verran hienosti meni Hipsultakin kisailut, että ehkä jo tänä vuonna uskaltaudumme virallisiinkin kisoihin. Ainakin olen toiveikkaasti – pitkän harkinnan jälkeen – hankkinut kisalisenssin 😉

Hippa osallistui sekä mölliluokkaan että kisaaviin, Outi kisaaviin. Hipan möllirata meni hienosti, 0-tulos ja aikaakin jäi! Suurin osa ajasta tuhraantui puomilla, joka jostain syystä on Hipan mielestä tällä hetkellä epäilyttävä ja siellä se hiipi menemään. Kisarata oli melkoisen vaikea ja vaikka Hippa otti kolme kieltoa ja sen vuoksi hylätyn, suoritti se radan muuten täysin oikein! Kiellot tulivat vaikeista hyppykulmista. Tällä radalla puomi sujui jo paljon nopeammin, keinulla ei mitään ongelmaa ollutkaan… Outi puolestaan otti hylätyn jo neljännellä esteellä hyppäämällä esteen väärään suuntaan, mutta muuten Outinkin meno oli mallikasta. Kylläpä olin tyytyväinen tyttöjen touhuista radalla! On meillä vielä toki tekemistä, mutta kehtaisi näillä suorituksilla virallisiinkin kisoihin mennä.

hymyhippa
Hippaa hymyilytti kovasti jo ennen kisaa.

hippa-agi
Mölliluokassa 0-tulos ja toinen sija!

Mäyräkoirat doboilemassa

Anturan Ria järjesti dobon tutustumistilaisuuden tänään ja Hippa ja Outi lähtivät kokeilemaan meille kaikille ihan uutta lajia. Toki olen dobo-palloja nähnyt ja kuvittelin doboilun liittyvän jotenkin tasapainoharjoituksiin, mutta siinäpä oli kaikki ennakkotietoni.

Olin positiivisesti yllättynyt, miten hauskaa koirillakin tuntui olevan. Hippa-pomppupallo nyt tykkää kaikesta touhusta ja Outinkin mielestä oli huippua, kun namipalkkaa sai kun vaan vähän seisoi paikoillaan. Ohjaaja ei ehkä ollut ihan parhaassa iskussa, kun kiirehdin doboilemaan suoraan kuntosalilta… Mutta en minä montaa kertaa pallon päältä kierähtänyt 😉

20150207_dobo1
Hippa ja Outi odottavat innolla.

20150207_dobo2
Ensin lämmiteltiin, sekä omistajat että koirat, ja molemmat pääsivät tasapainoilemaan. Koirat oli tässä sata kertaa parempia kuin minä.

20150207_outietu
Outi tasapainotyynyllä, ensin etutassut.

20150207_outiyli
Sitten mentiin tyynyn yli.

20150207_outitaka
Ja tasapainoillaan takapäätä.

20150207_outipallolla
Istun tässä vaikka koko päivän, jos nameja tulee tätä tahtia.

20150207_hippaedesta
Hippa tasapainotyynyllä.

20150207_hippataka
Takapään tasapainottelua.

20150207_hippapallolle
Joko saa tulla?!?

20150207_hippapallolla
Hippa pallolla.