Uusi vuosi 2017

Surukseni en voi aloittaa vuoden ensimmäistä postausta epämääräisellä kaikki hengissä -heitolla. Rakas pieni Mette, ystävien kesken Mette Möttönen eli Möttis, lähti koirien taivaaseen aivan liian nuorena, vain viisikuisena. Meten sydän ei ollut kehittynyt niin kuin sen olisi kuulunut eikä kardiologi antanut toivoa. Lupasi sentään, että Mette elää täydellisen ja kivuttoman elämän – vaikkakin kovin lyhyen – ja kuolee suorilta jaloilta. Jäljelle jäi vain suru. Itkuhan tässä tulee vielä monen kuukauden jälkeenkin. Koiranpentujen ei kuulu kuolla.

Me muut olemme sentään hengissä ja hyvissä voimissa. Heikki-veikka on jo 9 kuukautta, kertakaikkisen hurmaava, reipas, ihana hännänheiluttaja! Elämä on Heikin mielestä huippua, ihmiset on huippuja, varsinkin lapset on huippuja! Hippa ja Outi leikittävät joka päivä.

Tuskinpa ehdin päivitellä sivuja tai blogia lähitulevaisuudessakaan. Ihania kuvia olisi kännykkä ja kone täynnä, facebookista ja instragramista niitä näkee vähän nopeammin kuin täällä.

mette-juoksee
Mette eli elämänsä täysillä!

mette-sopo
Viimeisiä kuvia rakkaasta Möttiksestä – hymy huulilla!

Syysterveiset

Työn, harrastusten, koirien ja ennen kaikkea kahden pennun kanssa elämä on melko kiireistä. Kaiken vapaa-aikani haluan käyttää pentujen kanssa enkä siis ole ehtinyt kirjoittaa blogiin aikoihin mitään.

Hippa oli superäiti ja hoiti lapsensa upeasti. Onneksi kotiin jäi kaksi, Heikki ja Mette, ja onnellisella äipällä oli paapottavaa vielä luovutusiän jälkeenkin. Joskus kymmenennen viikon tienoilla Hippa vihdoin malttoi jättää lapsukaiset yksinkin, mutta edelleen pentujen ollessa viisikuisia se leikkii ja touhuaa niiden kanssa, nuolee nassut ja huolehtii, että kaikki on pienillä hyvin.

Koiraharrastuksiinkin on palailtu pikkuhiljaa. Sissi täytti kesällä kahdeksan ja valtasi veteraanikehät. Joka näyttelystä on tullut vähintäänkin PN-sijoitus, usein se ykkönenkin, sekä ryhmä- ja BIS-veteraanisijoituksia! Pikkuiset täyttivät 5 kuukautta ja syksyn pentunäyttelyissä aloittelemme harjoituksia. MEJÄily on ollut vähän katkolla, mutta pikkuisten kanssa on jo vähän harjoiteltu.

kotisivu-maykyt
Kuvassa kolme sukupolvea, vasemmalta mummu Sissi, äiti Hippa ja lapset Heikki ja Mette.

Muistosivu edesmenneille

Tein blogiin oman sivun edesmenneille. Ossi, Tuire, Dairin ja Veijo <3 Neljä ensimmäistä koiraani olivat kaikki erirotuisia, sittemmin talon on vallannut Ossin jälkikasvu. Vaan kun katselin vanhoja valokuvia, niin kyllä bokserit ja akitatkin ovat upeita… Ja ainahan mielessä on pitkäaikainen haaveeni ajokoirasta…

blogi-vanhukit
Ossi 10-v, Dairin 12,5-v ja Tuire 10-v, keväällä 2009.

Palapelejä

Joululoma, kinkku ja palapelit kuuluvat erottamattomasti yhteen. Joulupukki oli tänäkin vuonna muistanut minua muutamalla palapelillä ja vähän muillakin yllätyksillä.

20150108_palapeli_kaksois
Onko tässä tosiaan kahden palat??

20150108_palapeli_5kulmaa
Ja viisi kulmaa suorakulmiossa???

20150108_palapeli_kaksois2
Eipähän ole tällaista sattunut ikinä ennen! Ei onneksi ollut tuhatta palaa, mutta kyllä nämäkin ylimääräiset olivat aika ärsyttäviä. Jatkossa mieluummin yksi puuttuva kuin sata ylimääräistä kiitos… En ihan keksinyt, millä logiikalla mukana olivat juuri NÄMÄ ylimääräiset palat?

20150108_palapeli_iso
Palapelipöytäni on suunniteltu korkeintaan 1500 palalle enkä yleensä ikinä jaksa tehdä sitä isompia, eihän ne mahdukaan minnekään, mutta kun nyt joulupukki tällaisen toi niin.. Hippa auttaa parhaansa mukaan.

20150108_palapeli_maykyt
Tämä mäykky-palapeli löytyi kirppikseltä eurolla. Minulla on kaapissa toinenkin Ravensburgerin lasten mäykkypalapeli.

Joulukuu!

Ostin lemmikkimessuilta koirille joulukalenterin, kolmen euron kalenterin kaupanpäällisinä tuli seitsemän pakettia purutikkuja, oikein hyvä diili. Toinen kalenteri on koiranhoitopalkaksi isännälle, en voinut vastustaa kun bongasin tämän Scandinavian Parkissa. Minulla ei ole joulukalenteria, mutta ei hätää, syön suklaat suoraan levystä tai fazerin boxeista!

20150112_joulukalenteri
Koirien ja isännän joulukalenterit.

20150112_joulukalenteri2
Koirakalenterin ensimmäisestä luukusta paljastui suklaapipariukko!

Metsäkauriit ikkunan alla

Satuin vilkaisemaan ikkunasta ulos syödessäni aamiaista ja meidän pihan läpi tepsutteli tällainen nelikko! Enpä muista moista ennen nähneeni, asutaan kuitenkin tiheään rakennetulla omakotitaloalueella… Tosin eihän siitä montaa vuotta ole, kun Hämeenlinnan keskustassa oli karhukin.

kauris1

kauris2

kauris33

Vapunviettoa

20150418_vappukoira
Valmistautuminen aloitettiin hyvissä ajoin hankkimalla sopiva ilmapallo. Vähän olisi designeri voinut vielä miettiä noita ylimääräisiä etujalkoja…

20150501_rankkaasohvalla
Vappu meni rauhallisissa tunnelmissa lähinnä kotona.

20150501_vappumunkit
Torstaina käytiin lenkkeilemässä Aulangolla ja osuttiin vahingossa näkötorin kesäkauden avajaisiin. Meillekin kelpasi munkit. Tehtiin sitten vähän pidempi lenkki kompensaatioksi 😉

20150501_vappumunkit_koirat
Mäykyt joutuivat hetken odottelemaan munkkiensyöntiä, mutta onneksi oli henkivartija mukana.

20150501_tiinavappu
Vappuna käväistiin katsomassa Hämeenlinnan meininkiä. Koirat poseerasi aina yhtä innokkaina…

20150501_leikit
Torin kulmilta löytyi paljon kavereita. Ainakin Outille, Hippaa ei niin kiinnostanut.

20150501_mansikkasalaatti
Ja sitten me syötiin! Kotimaisten mansikoiden kautta odotellessa :-)

20150501_uudetperunat
Ekat uudet perunatkin saatiin, tuontitavaraa tosin nämäkin.

20150501_jarvi
Päätinpä heittää talviturkinkin ajoissa. Oli aivan h***n kylmää vettä. Uin metrin ja juoksin takaisin saunaan.

Synttärijuhlintaa koirateemalla

Tämä viikonloppu on ollut yhtä juhlaa. Tässä vähän tunnelmakuvia kummityttöni synttärijuhlista, teemana tietty koirat! Googlen kuvahausta löytyy lisää loistavia ideoita.

20150222_bokseri
Rekvisiitat kohdillaan.

20150222_tuunattupuppy
Tuunattu puppy on hienompi kuin alkuperäinen!

20150222_luut
Pahviluiden taakse oli kiinnitettynä sukulaku.

20150222_maykkynukkuu
Tämä karkeakarvainen normaalikokoinen on nopealla vilkaisulla erehdyttävän aidon näköinen.

20150222_avaimenperat
Halukkaat saivat askarrella mäyräkoira-avaimenperät.

20150222_kiinnitahanta
Mäyräkoiran häntä saatiin hienosti paikoilleen.

20150222_koirankeksit
Arvaatko sinä, montako koirankeksiä purkissa on?

20150222_ruokakippo
Ruokakipot täynnä herkkuja.

20150222_ruokakippo2
Suklaamurot olisivat vielä aidomman näköisiä tarjottavia.

20150222_lakuviiri
Viirit coctail-tikuissa sopivat erityisesti muffinssien koristeeksi.

20150222_maykyt
Rekvisiitta-mäyräkoirat töissään.

Pimeän kaupan ilta

Hämeenlinnassa järjestetään pari kertaa vuodessa pimeän kaupan ilta, jolloin kaupat ovat iltaisin auki (niin että työläisilläkin on kerrankin mahdollisuus ehtiä niihin) ja niissä on hyviä tarjouksia. Keskustassa on pari eläinkauppaa, joissa kävin. Niitä ennen piipahdin kuitenkin kirjakaupassa ja koska alennukset olivat noin 80 % luokkaa, niin mukaan lähti muutama opus. Erittäin huono idea, koska auto oli kaukana ja jouduin kantamaan kirjani…

Ensimmäisenä kävin Animal Housessa, siellä oli kaikkia pikku otuksia ja matelija-harrastajat esittelemässä eläimiään. Katselin pitkään symppistä chinchillaa, haaveilin sellaisesta joskus lapsena. Seuraavaksi suuntasin Pekan Akvaarioon, josta mukaan tarttui uusi nahkahihna Hipalle, -50 % alesta. Nyt on käytössä heijastinhihnat, mutta kyllä se kevät vielä tulee. Edellinen vaaleanpunainen hihna on kaukana vaaleanpunaisesta, joten ajattelin kokeilla tummaa roosaa. En ymmärrä, miten hihna voi olla niin likainen. Sissillä on ollut käytössä valkoinen nahkahihna ainakin vuoden jos ei jo kaksi, ja se on edelleen yhtä puhdas kuin alunperin. Ehkä tähän pätee sama kuin Tuireen ja Kimmoon? Tuireen ei tartu pahimmassakaan loskakelissä lianhippustakaan ja Kimmo on yksi kuramaha.

20150213_hippa_hihna
Uusi hihna hyväksyntätarkastuksessa.

20150213_lintukoirakirja
Oikeastaan olen ajatellut alkaa jänistää enkä linnustaa, mutta pitkän harkinnan jälkeen nappasin tämän matkaan. Meillä oli joskus muinoin pointteri kesän hoidossa ja se oli ihana koira.