Onnea Ossi 16-v!

Pikkuveikka Ossi kulkee isosiskonsa Tuiren jalanjäljillä ja viettää myös 16-vuotissynttäreitään! En voi uskoa, että nämä lähes lapsena hankkimani rakkaat ystävät voivat olla jo näin vanhoja! Siis juurihan ne vasta tulivat!

Maailman rakkain mäyräkoira Ossi on ollut aivan uskomaton persoona ja mitä muistorikkaita matkoja sen kanssa on kuljettukaan! Ylioppilaskirjoituksiin ei paljon ehditty lukea, kun Ossi voitti lauantaina ryhmän Tampereella ja sunnuntaiksi piti palata BIS-kisaan. Teekkaribileissä muilla oli “mäyräkoirat”, mulla oikea mäyräkoira! Ja olipa Ossi vähän osallisena, kun mieheni löysin, vaikkei koko kunniaa Ossille voi antaakaan.

Ossi on rakastanut kaikkia matkojamme, mutta parasta sen mielestä ovat aivan varmasti hotellien kokolattiamatot! Niillä se kierii menemään ympäri ja ympäri häntä heiluen. Kokolattiamaton puutteessa tavallinenkin matto kelpaa. Reissuillaan Ossi on päässyt niin hienoihin ravintoloihin, eläintarhoihin kuin jopa museoihin, Cannesin punaisella matolla kävelemään ja upeille nähtävyyksille poseeraamaan. Voi miten se rakastikaan keväisiä reissuja aurinkoon, yhtenä vuonna kävimme Nizzassa ja toisena Berliinissä.

Ja mitä ihania mäyräkoiranpentuja Ossi onkaan maailmaan saattanut, minulle tärkeimpinä tietty tyttäret Sissi ja Outi ja tyttärentytär Hippa!

Pakkohan se on myöntää, että Ossi on jo vanha. Edelleen se lähtee innoissaan lenkille, juokseekin ensimmäiset kymmenet metrit, mutta kyllä se lenkki melkein kortteliin jää. Synttärilahjaksi Ossi sai hammaskivenpoiston ja oli muuten papan mielestä paskin lahja ikinä. Pieniä vanhuuteen liittyviä vaivoja on havaittavissa, onneksi vielä vain ajoittain ja voin vain toivoa, etteivät ne yleisty. Kymppisynttäreillä toivoin papalle lahjaksi toista kymmentä vuotta, mutta nyt, yhdestäkin vuodesta olisimme onnellisia.

Ossin myötä olen saanut myös rakkaan ystävän. Tutustuimme aikanaan ennen Ossia jo junior handler kisoissa ja tässä sitä nyt ollaan yli kolmikymppisiä, huh! Kiitos Jani erinomaisesta lobbauksesta, en ole katunut hetkeäkään Ossin hankintaa. Eikä äitinikään, jonka suostuttelu tämän pienen mäykkysen hankintaan lienee suurin saavutukseni ikinä 😉

ossivauva
Ossi vauvana. Kuva Markku Lampero.

ossi16v
Ossi nyt, 16 vuotta myöhemmin. <3

Hyvää syntymäpäivää Outille!

Onnea 5-vuotiaalle Outille! Outille kuuluu hyvää vaan, vaikkei sitä viime aikoina olekaan missään virallisissa tapahtumissa nähty kuin seuraneitinä. Tänä kesänä on Hipan vuoro misseillä näyttelyissä ja MEJÄ-koepaikatkin täytynee antaa niin kauan Hipsulle, että siitäkin saadaan Suomen jälkivalio. Agilitytreenit sen sijaan ovat sujuneet niin hienosti, että taidan ilmoittaa Outin johonkin kisoihin. Täytyy vaan selvittää missä on aidat, ettei neiti karkaa antamaan yleisölle pusuja… 😉

outi5v

Norjassa ja Ruotsissa

Viime viikonloppu meni huippukivalla reissulla Norjassa ja Ruotsissa. Enemmän kuvia luvassa jos joskus ehdin, mutta tässä mielettömän upeat tulokset ensihätään!

23.5.2015 Skarnes NO, tuomari Lise-Lotte Schulz, DK
Gozzytix Guerrilla MW “Hippa” SERT, NO MVA, ROP & BIS-4
Energy Elegance Lincoln KW “Tolstoy” ROP & BIS-6

24.5.2015 Karlstad SE, tuomari Bengt-Åke Bogren, SE
Hippa ROP & BIS-3 ja Tolstoy SERT, ROP & BIS-5

hippa-tolstoy
Tolstoy ja Hippa Norjassa poseeramassa ROP-rusettiensa kanssa.

tiina-hippa-basil2
Matkan kohokohtiin kuului Annin ja Hipan isin Basilin tapaaminen!

Hippa MEJÄ-kokeissa

Hippa korkkasi vuoden mejäilyt Kanta-Hämeen Mäyräkoirakerhon järjestämässä mejä-kokeessa Janakkalassa 17.5.2015. Neiti jäljesti todella upeasti, reipasta vauhtia ja kaikki makaukset erinomaisesti merkaten! Harmi vaan meidän jäljelle oli osunut miljoona ojaa… Ensimmäistä (vai toista, ehkä kolmatta, meni kuulkaa laskut sekaisin niiden ojien kanssa…) Hippa yritti ylittää hyppäämällä, muttei päässyt ja tipahti veteen. Kaksi seuraavaa ojaa kahlattiin läpi. Sitten meni neidiltä maku moisiin ja sopivien ylityspaikkojen hakuun meni niin kauan, että aikakin lopulta loppui. Mutta mikä upea jäljestys muuten! Eikä yhtäkään hukkaa riistan perään! Ja ne makuiden merkkaukset! :-) On mulla hieno koira :-)

Hipan arvostelu:
Hyvä ohjattu lähtö. Hippa jäljestää ripeää vauhtia iloisesti pomppien. Kaikki makaukset Hippa merkkaa hyvin. Ensimmäisellä kulmalla ollut katko selviää hakemalla, toinen kulma pienellä suunnantarkistuksella ja kolmas kulma tarkasti. Kolmannen osuuden alussa Hippa löytää varvuista jonkin eläimen karvaa ja tutkii ja pyörii sen jälkeen jäljen tuntumassa pitkään. Toisella ja kolmannella osuudella on paljon ojia, jotka tuottavat pienelle koiralle paljon päänvaivaa ja oja ojan jälkeen hidastavat etenemistä enemmän ja enemmän. Lopulta aikaa kuluu ylityksen odotteluun niin kauan, että tuomitaan hukka. Neljännen osuuden alussa ohjaaja auttaa koiran ojan yli, mikä laskee palkintosijaa. Lopulta tullaan kaadolle, joka kiinnostaa koiraa, mutta aikaa on tässä vaiheessa kulunut 51 minuuttia, joten Hippaa ei tänään palkita.

Kiitos mäykkyporukalle ja erityisesti jäljentekoparilleni jälleen kerran mukavasta mejäily-viikonlopusta! Näihin omiin kokeisiimme on aina yhtä kiva osallistua!

20150517_hippa_meja
Hippa löysi metsästä aarteen.

Myy pentunäyttelyssä

Myy näytteli tänään toisen kerran pentunäyttelyssä, Helsingin Tuomarinkartanossa. Mäyräkoirat tuomaroi Rune Fagerström ja Myyn tuloksena hienosti ROP & RYP-1! Tästä on hyvä jatkaa junnuluokkiin kesäkuussa!

20150517_myy_pentunayttely
Myy pentunäyttelyn ryhmävoittajana 17.5.2015.

Myy pentunäyttelyssä

Tiny Trotter’s Heart Of Minuet eli tuttavallisemmin Myy aloitti tänään 14.5.2015 uransa Vantaan pentunäyttelyssä. Tuomarina Harto Stockmari ja tuloksena hienosti ROP- & RYP-3-pentu.

20150514_myy_seisoo
Myy ryhmäkilpailukehässä.

20150514_myy_ryp3
Lopputuloksena RYP-3.

20150514_myy_palkinnot2
Myyn ensimmäiset rusetit ja pokaalit.

Hipan ja Outin leikit

Ei niin mitään asiaa, mutta tuli kivoja kuvia.

20150514_hippa_vinku
Hipan minimäykkyvinku.

20150514_outi_leikkii
Outin riehunnat. Käsittelyssä Ossin näyttelystä voittama majava-pehmo, joka on suolestettu aikapäiviä sitten. Huomaa violetti villasukka…

20150514_outi_leikkii2
Vedetään!

Superhelppo koiran synttärikakku

Jos et jaksa leipoa, mutta synttärikakku karvaiselle kaverille on saatava, niin helppoja vaihtoehtoja löytyy. Voit ostaa valmisruokahyllystä sopivan märkäruoan ja koristella sen. Jos tarvitset isomman kakun (kuten me neljälle koiralle), osta joku isompi ruokapötkö. Valitse sopiva pakastuksen kestävä rasia ja laita märkäruoka sinne, mitä tiiviimmin jaksat sen taputella sen kauniimpi pinta kakkuun tulee. Sitten kakku jäätymään pakkaseen muutamaksi tunniksi.

Kun kakku pysyy tukevasti kasassa, on koristelun vuoro. Kuorrutuksen saat esimerkiksi kermaviilistä tai sokerittomasta jugurtista. Koristeet koiran maun mukaan tai mitä kaapista sattuu löytymään. Kynttilät tein vaan purutikuista. Jos kakku pakastui liian kovaksi, niin ei hätää, odota hetki sen sulamista, niin leikkaus on helpompaa.

20150512_kakku
Jäädykekakku syntyy helposti valmiista märkäruoasta.

20150512_kakku2
Päällystyksenä jugurttia, lihapullia, keksejä ja kynttilät purutikuista.

20150512_kakku3
Valmis kakku!

20150512_kakku_tuire
Tuirelle kelpasi!

20150512_kakku_tuire2
Ihan vaan vähän murustettiin ympäri kämppää.

20150512_kakku_ossi
Mäykkyset sai tietty omat palansa, tässä Ossi.

Valokeilassa Ossi-pappa

Kuvissa Ossi-pappa, Multi Ch Freckle-Face Massimiliano. Upeassa kunnossa edelleen ja toukokuun lopussa vietetään 16-vuotissynttäreitä! Pappa olisi edelleen ihan näyttelykunnossa, mutta olemme jättäneet ne hommat nuoremmille. Näyttelyt ja rotukoirat saavat mediassa lähinnä negatiivista huomiota, joten on syytä tuoda esille myös näitä terveitä upeita veteraaneja! Ossi voitti viimeisimmän kaikkien rotujen best in shownsa 13-vuotiaana ja se kertokoon, miten hienossa kunnossa se on pysynyt koko ikänsä.

20150508_ossi4

20150508_ossi5

20150508_ossi1

20150508_ossi2

20150508_ossi3