Hämeenlinnan Taidemuseo

Hämeenlinnassa on pieni, mutta erinomainen taidemuseo. Juuri nyt siellä on Martta Wendelin -näyttely, 30.8.2015 asti. Suosittelen ehdottomasti! Yleisöopastukset ovat keskiviikkoisin klo 14 ja tiettyinä sunnuntaina, kotisivuilta löytyy tarkempaa tietoa. Lohrmann-rakennuksessa on näytillä Laila Karttusen tekstiilitaidetta ja museon omia kokoelmia, 1800-luvulta moderniin taiteeseen.

20150725_wendelin
Wendelin-näyttely on päärakennuksessa, Engelin vuonna 1837 suunnittelemassa entisessä viljamakasiinissa.

20150725_wendelin2
Muut näyttelyt löytyvät Lohrmann-rakennuksesta.

20150725_wendelin3
Tämä teos seisoo nurmikolla rakennusten välissä.

Eukanuba summer show

Kesänäyttelyiden säät ovat tänä vuonna suosineet meitä, emmekä ole saaneet muutamaa pisaraa enempää niskaamme. Helsingin Tuomarinkartanon inttinäyttely ei tehnyt poikkeusta, vietimme menestyksekkään aurinkoisen päivän. Tuomareiksi olimme saaneet kaksi kasvattajatuomaria! Normit ja kääpiöt arvosteli Jeff Horswell ja karkkarikaniinit Knut-Sigurd Wilberg.

Näyttelyn numerolla yksi kisasi pikkuinen Tolstoy, Energy Elegance Lincoln, tuloksena PU-1, SERT, ROP ja vielä Eukanuban sponssaama ROP-juniori! Kääpiöissä sain esittää Tiikerin, Tiny Trotter’s Quezonin, joka oli ROP-veteraani.

Normeissa leidit sitten putsasivatkin koko pöydän! 10-kuinen juniori Myy, Tiny Trotter’s Heart Of Minuet, PN-1, SERT ja ROP sekä tietty ROP-junnu ja isoäiti-Meri, Minelan Balsami, PN-2 ja ROP-veteraani. Loppukehissä meno jatkui samaan malliin. Knut-Sigurd Wilberg valitsi Myyn koko näyttelyn BIS-1-junioriksi, Meri oli Rainer Vuorisella BIS-2-veteraani ja Myylle vielä RYP-2 Kari Järviseltä! Melkoisen menestyksekäs päivä siis :-)

20150724_tolstoy
Karkkarikaniinien ROP Tolstoy ja VSP Lotta.

20150724_myy_palkinnot
Myyn palkintosaalis.

20150724_myy_tiina
Kylläpä neitosia hymyilyttää.

Kesäherkkuja

Koirien namipurkki hupenee harva se päivä, etenkin kun tällä kertaa purkkiin on laitettu herkkukanapullia, Racinelin makkara-snakcejä, kanan kivipiiraa yms. Yleensä siellä on koirankeksejä, mutta ne loppuivat. Mäyräkoiralipas on palkinto Viron mäyräkoirien erikoisnäyttelystä muutaman vuoden takaa, kun Mambo oli siellä BIS-2.

20150723_herkkuja

Hipan agilitykuvia

Lisää Hipan agilitykuvia.

hippa_annajo
Alkuverryttelyä.

hippa_hyppy

IMG_9082
Kuva Nina Hakanen. Siellä se Hipsu viilettää täysiä, harmi vaan että ihan omaa rataansa…

IMG_9087
Kuva Nina Hakanen. Ai mitä, namejakin on tarjolla?!

IMG_9090
Kuva Nina Hakanen. Nooh, jos sitten hetken tekisin mitä pyydetään?

hippa_a
Ihan Hipan näköinen otus 😉

hippa_a2

hippa_lelu

hippa_lelu2

tiina
Onnistuneet treenit takana!

Tuusulan näyttelyssä

Tuusulan kaikkien rotujen näyttely sujui upeasti kauniissa säässä ja erinomaisessa seurassa. Tuomarinmuutoksen (kolmas kerta neljästä näyttelystä tänä kesänä…) myötä kaikki karkkarimäykyt arvosteli slovenialainen Blaz Kavcic. Näköjään tuomarinmuutokset sopivat meille, sillä Hippa oli jälleen ROP!

Normaalikokoisissa ensimmäistä kertaa kehässä Suomessa oli Tiny Trotter’s Heart Of Minuet eli Myy. Tuloksena PN-3, varasert ja ROP-juniori. Päivän yllätys odotti iltapäivän BIS-juniorikilpailussa, jonka tuomaroi Annukka Paloheimo. Myy oli upeasti BIS-4-juniori! Ja pian perään ryhmäkilpailussa Hippa myös nelonen! :-)

Kuvia luvassa lisää myöhemmin, aloitellaan tällä Hipsun ryhmäkuvalla.

20150705_tuusula_hippa2

 

Tuiren ja Ossin kuulumiset

Mummeli ja pappa kävivät terveystarkastuksissa, toinen kuulee ja toinen näkee, erinomainen kaksikko siis :-) Nojoo, kyllä Ossikin vielä näkee, Tuiren kuulosta sen sijaan en ole enää ihan vakuuttunut. Dementikosta on vähän vaikea sanoa, eikö se tajua, eikö se kuule vai eikö sitä vaan voisi vähempää kiinnostaa? Taputukseen Tuire kyllä reagoi lähes aina? Paremmin se sitä tottelee kuin käskyjä, mutta ehkä muori on vain huomannut että kun sen huomio on herätetty, tapahtuu yleensä jotain kivaa niin kuin nyt vaikka koirankeksejä.

Ossi on vielä ihan huippukunnossa, mennä touhottaa ja dementian oireissakin tullaan pari vuotta Tuirea perässä. Sydän kuulosti hyvältä, kuulo toimii, silmissä on samentumaa mutta vaikuttaisi pappa vielä kohtuullisesti silti näkevän. Tuire sen sijaan ei enää ole elämänsä kunnossa. Se on kyllä iloinen ja reipas, lenkillekin lähtee vauhdilla. Valitettavasti fysiikka ei oikein tahdo pysyä perässä ja takapään heikkous on nähtävissä. Mummon kanssa mennään siis päivä kerrallaan tilannetta seuraten, mutta tuskin meillä enää kovin montaa yhteistä kuukautta on jäljellä :´-(

20150704_tuire_ossi
Tuire ja Ossi 16-v poseeraavat.

20150704_tuire_ossi2
Ossi varasti Tuiren namit 😮

20150704_tuire
Nytpä vitsin lohkaisit, nauraa Tuire.