Ropsu mätsärissä

Robin kävi harjoittelemassa match showssa kehäkäyttäytymistä ja aika hienostihan se jo sujuikin. Lopputuloksissa Ropsu oli pienten punaisen ykkönen ja BIS-3 ja seuraneitinä viihtynyt Outi pienten sinisten kolmas. Eiköhän Ropsu nähdä kesällä Suomessakin jossakin näyttelyssä.

201600227_ropsu_outi

Matto solmien

Seuraava projektini on maton tekeminen. Yhden mäyräkoiramaton olen jo virkannut, seuraavan taidan tehdä suikaleista solmien. Tässä muutamia ohjeita muistiin:

Ja bonuksena vielä kauppakassin ompeluohje!

Nastakengät ja karvacrocsit

Ostin talven alennusmyynneistä kahdet kengät. Toisista olen haaveillut jo pari talvea, mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Kun en eräänä lauantaina voinut kävellä lenkillä askeltakaan, vaan pikemminkin luistelin koko matkan, tartuin tuumasta toimeen ja sunnuntaina minulla oli nastakengät! Siinäpä maailman paras keksintö jääkeleille, en voi ymmärtää miten olen selvinnyt yli 20 vuotta koiranomistajana ilman moisia!

Toinen kenkähankintani liittyi siihen, kun syksyllä jouduin heittämään hyvin palvelleet lipokkaat roskiin, kun menivät mätänemään… Noh, olivathan ne käytössä noin 15 vuotta ja vaihtelevasti sisällä tai ulkona kuistilla, että en ehkä voi enää valittaa valmistajalle. Tammikuun pakkasiin asti selvisin hyvin kolmen euron crocsinkopioillani, mutta ne kävivät hieman kylmiksi. Parasta niissä on se, etteivät ne kovin helposti homehdu. Ja sitten bongasin superalesta tällaiset karvacrocsit! Hieman pelkään, että onnistun vielä homehduttamaan lämmikkeet, mutta onneksi ne voi poistaa ja ehkä voin jopa ommella uudet. Nämäkin ovat aivan loistavat popot, kaikkiin kuistihommiin, ei tietenkään lenkkeilyyn, siihen tarvitaan ne nastakengät.

20160226_kengat

Pupuja

Käsityömotivaatio on taas ollut kohdillaan viime päivinä ja tavoistani poiketen tein KOLME samanlaista pupua. Ohjeessa sanottiin, että teoriassa voit kyllä kiinnittää osat yhdellä kerralla, MUTTA sitä ei missään nimessä suositeltu ja selityksiäkin oli useita. Kuka nyt jotain käsinompelua jaksaisi, eikun osat yhteen ja sur-rur. Ompelu vielä sujui jotenkuten, mutta kun pupu olisi pitänyt kääntää oikein päin, meinasi insinöörin taidot loppua. Vaan kääntyihän tuo lopulta! Kaksi seuraavaa päätin ommella eri taktiikalla ja ne kokoontuivat hieman helpommin.

20160224_pupuperhe
Puputrio.

Toimistotarvikkeita

Synttärilahja kymmenvuotiaalle, mutta olisi kyllä kelvannut minullekin 😉 Kynät ja kumit on Suomalaisesta kirjakaupasta, tarrat maailmalta.

20160223_synttarilahja
Shibakyniä ja teroitin, mutta ranskis-kumi on kyllä hienoin!

Lelupallokat

Ostaessani viime kesänä Saksasta mäyräkoirasängyt sain kaupanpäälle pienet pehmeät palluralelut. Ne näyttivät aika köyhiltä, mutta yllättäen sekä Hippa että Outi tykkäsivät niistä kovin. Perjantain pimeän kaupan illassa bongasimme kangaskaupan palalaarista ihania pehmoisia kankaita ja eikun ompelukone surisemaan!

20160222_kankaat
Ihanan pehmoisia kankaita, juuri oikeanlaisia lelupallukoihin.

20160222_hippa_auttaa
Joko se pian valmistuu, kysyy Hippa.

20160222_outi_auttaa
Ensimmäinen jo valmiina, seuraavaa odotetaan.

20160222_hippa_leikkii2
Kolme uutta lelua!

20160222_hippa_leikkii

Pikkuinen Ingrid

Pikkuinen mäyräkoiraneiti Ingrid Bergman on muuttanut Suomeen Erik-enonsa luokse. Innolla odotamme, millainen kaunotar hänestä kasvaa!

20160221_ellensborgs
Ingrid, Erik ja Hippa.

Ossin vanhat lelut

Ossilla oli muutama oma lelu, jotka olivat kaapin päällä turvassa nuorisojaostolta. Niillä Ossi leikki joka päivä muutaman minuutin, ja sitten lelut laitettiin taas turvaan. Siilit olivat Ossin ehdottomia lemppareita, pinkki mäykky on Ossin 15-vuotissynttärilahja ystäviltään ja maaoravan ostin joskus Saksasta koiranäyttelystä. Pesin lelut pesukoneessa kuudessakympissä. Koiranlelut selvisivät koitoksesta ongelmitta, mutta lasten siililelu meni aika myttyisäksi.

20160217_lelut1
Ossin omat lelut.

20160217_lelut2
Pääsivät pesun jälkeen nuorisojaoston leikitettäviksi.

Lelukopan siivous

Oli taas aika koirien lelukopan siivouksen. Se pitäisi tehdä salaa, koska muuten koirat tulevat hakemaan kaikki roskiin menossa olevat lelunsa ja roudaavat ne turvaan. Koirani käsittelevät leluja kohtuu nätisti ja vaikka silmiä irrotellaan ja vanuja revitään, säilyvät lelut kuitenkin leikittävässä kunnossa vuosia. Välillä niitä pestään koneessa ja jossain vaiheessa kulahtaneimmat päätyvät poistoon.

Tuhotut lelut voi jakaa pääsääntöisesti kahteen kategoriaan: suolestetut ja aivovaurioituneet.

20160214_lelut1
Suolestettujen lelujen joukko. Täytteet puuttuu, mutta muutenhan nämä ovat ihan hyvässä kunnossa; korvat, silmät, jalat kaikki tallessa!

20160214_lelut2
Aivovaurioituneille on tehty taidokas aivojen poisto. Täytteet on kuitenkin pääosin vielä tallessa.

20160214_lelut3
Ja sitten on se porukka, jolle kävi huonommin. Alaruumiitonta majavaa ei voinut hävittää, se on rujosta ulkomuodostaan huolimatta edelleen yksi koirien lempileluista.

20160214_lelut7
20160214_lelut8
Toiselta puolelta mäyräkoira näyttää melkein ehjältä, toiselta puolelta paljastuu karu totuus. Kirurginen korvanpoisto ei ihan onnistunut, meni puoli päätä samalla.

20160214_lelut5
Outi pelasti siilin.

20160214_lelut4
Ouska sanoo, että tämä on mun.

20160214_lelut6
Nii-ih!