Hippa MEJÄ-kokeissa

Hippa korkkasi vuoden mejäilyt Kanta-Hämeen Mäyräkoirakerhon järjestämässä mejä-kokeessa Janakkalassa 17.5.2015. Neiti jäljesti todella upeasti, reipasta vauhtia ja kaikki makaukset erinomaisesti merkaten! Harmi vaan meidän jäljelle oli osunut miljoona ojaa… Ensimmäistä (vai toista, ehkä kolmatta, meni kuulkaa laskut sekaisin niiden ojien kanssa…) Hippa yritti ylittää hyppäämällä, muttei päässyt ja tipahti veteen. Kaksi seuraavaa ojaa kahlattiin läpi. Sitten meni neidiltä maku moisiin ja sopivien ylityspaikkojen hakuun meni niin kauan, että aikakin lopulta loppui. Mutta mikä upea jäljestys muuten! Eikä yhtäkään hukkaa riistan perään! Ja ne makuiden merkkaukset! :-) On mulla hieno koira :-)

Hipan arvostelu:
Hyvä ohjattu lähtö. Hippa jäljestää ripeää vauhtia iloisesti pomppien. Kaikki makaukset Hippa merkkaa hyvin. Ensimmäisellä kulmalla ollut katko selviää hakemalla, toinen kulma pienellä suunnantarkistuksella ja kolmas kulma tarkasti. Kolmannen osuuden alussa Hippa löytää varvuista jonkin eläimen karvaa ja tutkii ja pyörii sen jälkeen jäljen tuntumassa pitkään. Toisella ja kolmannella osuudella on paljon ojia, jotka tuottavat pienelle koiralle paljon päänvaivaa ja oja ojan jälkeen hidastavat etenemistä enemmän ja enemmän. Lopulta aikaa kuluu ylityksen odotteluun niin kauan, että tuomitaan hukka. Neljännen osuuden alussa ohjaaja auttaa koiran ojan yli, mikä laskee palkintosijaa. Lopulta tullaan kaadolle, joka kiinnostaa koiraa, mutta aikaa on tässä vaiheessa kulunut 51 minuuttia, joten Hippaa ei tänään palkita.

Kiitos mäykkyporukalle ja erityisesti jäljentekoparilleni jälleen kerran mukavasta mejäily-viikonlopusta! Näihin omiin kokeisiimme on aina yhtä kiva osallistua!

20150517_hippa_meja
Hippa löysi metsästä aarteen.

Comments

comments